Nutrikoučink s Angi

Všechno zlé je pro něco dobré

Každý z nás zažil chvíle, kdy věci nešly podle plánu. Možná jste se snažili zhubnout a změnit své stravovací návyky, ale neúspěšně. Možná vás potkaly nečekané zdravotní problémy nebo se zkomplikovaly vaše vztahy. Narazili jste na překážky, ať už šlo o ztrátu motivace, nepředvídatelné komplikace nebo prostě jen pocit, že nic nefunguje tak, jak by mělo. Ale víte co?

Všechno zlé je pro něco dobré. I když možná zatím nevíte, pro co přesně.

Když se trápíme, je těžké vidět světlo na konci tunelu. Je naprosto pochopitelné, že se v těchto chvílích necháme pohltit negativními myšlenkami a obavami, co bude dál.

Jako nutriční koučka a fyzioterapeutka se s tím setkávám neustále. Mnoho lidí ke mně přichází frustrovaných, protože jejich cesta ke zdraví není tak hladká, jak by si představovali. Ale právě tyto momenty, kdy se cítíme ztracení, jsou paradoxně ty nejdůležitější pro náš růst. Každá překážka nám totiž přináší cenné lekce a novou sílu. A jakmile je nejhorší za námi, často objevíme smysl toho, čím jsme si prošli.

Když mě potká něco negativního, snažím se vždy myslet na tuto pravdu: všechno špatné, co se mi kdy stalo, nakonec vedlo k něčemu dobrému. Některé z těchto těžkých momentů už dnes chápu, jiné zatím ne, ale věřím, že i na ně časem přijde odpověď.

Ani moje vlastní cesta k hubnutí nezačala příjemně. Před téměř čtyřmi roky jsem si přivodila úraz kolene a hrozila mi operace. Bolavé koleno a obezita mě omezovaly v práci a bála jsem se, že jsem si nadobro pokazila život. Tehdy jsem neměla pocit, že je to pro něco dobré. Spíš jsem se litovala. Světlo na konci tunelu ještě nebylo vidět.

Naštěstí lítost vydržela jen chvíli a pak jsem se pustila do akce. Celá tahle zkušenost mě vedla k tomu, že jsem dokázala zhubnout 40 kg a stát se výživovou poradkyní a koučkou. Došlo by k tomu, kdyby mi tenkrát „neruplo“ v koleni? Možná jo, možná ne. Třeba by se muselo stát něco jiného a ještě horšího, co by mě přimělo začít s hubnutím. Nebo by se mi to nepodařilo nikdy.

Dnes vím, že právě díky tomuto „problémovému“ koleni jsem našla hnací motor, který jsem potřebovala. Už více než tři roky mě koleno netrápí. Jen jednou za pár měsíců se ozve, abych na něj a celou tu zkušenost úplně nezapomněla.

Co dobrého si můžeme odnést ze špatných zážitků?

To jsou věci, které jsem se postupně naučila já. A tak bychom mohli pokračovat dál. Co vy? Co se vám v poslední době stalo špatného? Jaké křivdy si nesete? Zkuste se na to podívat z jiného úhlu. Můžete v těchto zkušenostech najít i něco pozitivního? Naučilo vás to něco nového? Posunulo vás to dál? Ochránilo vás to před jinými problémy?

Dopřejte si chvíli na zamyšlení.

Jak proměnit překážky v příležitost

Když na své životní cestě narazíte na překážku, zkuste se na ni podívat jako na lekci, ne jako na konec cesty. Zeptejte se sami sebe:

všechno má svůj důvod i řešení

Ať už vám děje cokoliv, věřte, že to má svůj důvod. Možná vás to zpomaluje, protože potřebujete více času na vnitřní změnu. Možná to ukazuje na oblasti, které potřebujete více pochopit. V každém případě, každá výzva vás posouvá blíže k vašemu cíli.

Takže příště, když se na vaší cestě objeví překážka, nezoufejte. Vnímejte ji jako příležitost naučit se něco nového a stát se silnějšími. Opakuji ještě jednou – všechno zlé je pro něco dobré. A vy máte sílu tuto pravdu přetavit ve skutečný úspěch.

A ještě jedna připomínka k závěru – naprostá většina trápení má řešení. Jen se třeba ho najít – ať už sami nebo si říct o pomoc.

Na vaší cestě přes překážky nemusíte být sami. Ať už bojujete s hubnutím, se změnou stravovacích návyků, nebo hledáte způsob, jak se cítit lépe po tělesné i duševní stránce, jsem tu, abych vás podpořila.

Jako nutriční koučka a fyzioterapeutka vám mohu pomoci najít ten správný směr. Společně vytvoříme plán, který bude vyhovovat vašim potřebám a cílům, ať už se zaměřujete na hubnutí, lepší stravování nebo fyzickou pohodu. Budu vaším průvodcem na této cestě, protože i ty nejtěžší okamžiky jsou jednodušší, když na ně nejste sami.

Pokud potřebujete podporu, neváhejte se na mě obrátit. Věřím, že společně najdeme způsob, jak překonat výzvy, které vám život postaví do cesty.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *